Hoe dek je jouw zomertafel?

We houden het hele jaar door van prachtige tafel settings, maar de zomer is wel een hele speciale tijd voor ons. We kunnen namelijk weer buiten eten en alles is net even wat mooier. Naarmate het nieuwe seizoen ons begroet, als een warme vlaag van frisse lucht, verlangen we naar een net zo frisse tafel. Je hoeft niet af te reizen naar verre oorden om volop te kunnen genieten van de zomer en al het moois dat daarom heen hangt. Schep je eigen zomerse sfeer door met liefde en toewijding je tafel prachtig te dekken.

Zomerzon

Er is niets fijner dan te genieten van het warme weer en een heerlijke maaltijd in de tuin (of op je terras) met een mooi gedekte tafel. Voor deze zomertafel hebben we gekozen voor een aantal van onze favoriete zomer items, zoals de blauwe placemats van Jackies Bay, Royal Doulton Pacific borden en de Laura Ashley denim tafelloper. Blauw is een koele en verfrissende kleur en daarom bij bestek geschikt voor de zomer. De roze tinten van de pioen rozen stemmen bovendien vrolijk en roepen samen met de blauwe Pacific prints beelden op van ruisende golven en uitgestrekte zeeën in de zomerzon. Vasthouden aan een simpel kleurenpalet geeft je de vrijheid om op een speelse manier verschillende prints te combineren en een eclectische look te creëren. Vind alles wat je nodig hebt voor een geweldige zomertafel hier

 

Zomertafel dekken met placemats en textiel en servies van Laura Ashley
 • Jackies Bay Placemat Rond Blauw

  Jackies Bay

  Jackies Bay Placemat Rond Blauw

  € 4,95 Share

 • Laura Ashley Servet Candy Stripe 45 x 45 cm

  Alle Merken

  Laura Ashley Servet Candy Stripe 45 x 45 cm

  € 5,95 Share

Zomerse tafeldecoratie

De details op tafel zijn minstens zo belangrijk. Het creëren van een mooie omgeving kost soms wat tijd, maar het laat je gasten met een speciaal gevoel achter. Laten we beginnen met de bloemen. Bloemen mogen absoluut niet missen op jouw zomertafel, ze geven elke tafelsetting sfeer en brengen de zon naar je toe. In plaats van één bos bloemen op het midden van de tafel, plaats meerdere boeketjes verspreid op tafel, op die manier kan elke gast genieten van al dat moois. Neem wat glaasjes of karafjes en laat deze fungeren als vazen. Veel meer heb je niet nodig. Daarnaast hebben gekozen voor gestreepte servetten van Laura Ashley die we met een knoop op elk bord hebben geplaatst voor een speelse look.

zomertafel stylen met wijnglazen en servies van Laura Ashley
feestelijke tafel dekken met borden uit de servies collectie van Laura Ashley

Glas & Zilver

Glas is een echte must voor een fris en zomers gevoel op tafel. Glas geeft diepte en verspreidt het licht op een sprankelende manier. Daarnaast is een zomertafel een zomertafel niet zonder rosé en daar horen natuurlijk bijpassende wijnglazen bij. Zilver bestek weerkaatst de beelden en voegt zo ook nog een extra dimensie toe.

 • Royal Boch Glas Wijn Harmony 35 cl

  Royal Boch Glas

  Royal Boch Glas Wijn Harmony 35 cl

  € 4,50 Share

 • Laura Ashley Bord Plat Candy Stripe 20 cm

  Alle Merken

  Laura Ashley Bord Plat Candy Stripe 20 cm

  € 8,95 Share

tafeldekken doe je zo met servies van Laura Ashley

Houten tafel

Voor dit soort zomerse tafels is het altijd leuk om het houten tafelblad niet helemaal af te dekken. Dit kun je doen door, zoals je op de foto’s ziet, de tafelloper horizontaal over de tafel te laten lopen. Dit geeft de tafel een wat speelsere en nonchalantere look dan met een tafelkleed. En dat is precies wat we willen op een ongedwongen relaxte zomeravond.

Facebook
WhatsApp

Inspiratie