Zo organiseer je de perfecte zomerse picknick

Omdat het langzaam maar zeker warmer wordt en we graag vrienden bij elkaar brengen, is het de perfecte tijd om een picknick te organiseren. Ongedwongen wegkletsen en fijne gesprekken voeren op het gras met een glaasje bubbels, genietend van lekkere hapjes, heerlijke zomerse tunes en de ondergaande zon. We hebben onlangs precies dat gedaan op een zonnige lentedag en nu laten we jou in vier stappen zien hoe jij de perfecte picknick organiseert in jouw eigen tuin.

Creëer een comfortabele picknick setting

Buiten eten is leuk maar picknicken in de tuin is nog veel leuker. Het perfectioneren van een pittoreske picknick schikking- het soort dat eindigt op iedereens sociale newsfeed- vraagt om een beetje finesse en de juiste voorbereiding. Om mensen écht te laten ontspannen en van het goede gezelschap te laten genieten, beginnen we met het creëren van een comfortabele omgeving met een paar gezellige kleden en kussens. Zo kun je zowel in het gras als op jouw terras een picknick hosten. Breng een extra dekentje voor het geval er een briesje op komt zetten, en voeg een paar sfeervolle kussens toe voor de gasten om lekker tegenaan te leunen. Om het allemaal wat makkelijker te maken (zeker met rondrennende kinderen) hebben wij een gekozen voor een pallet als picknick tafel, maar natuurlijk kun je er ook voor kiezen om gezellig een traditioneel picknickkleed uit te gooien. Genieten met je blote voeten in het groene gras tussen het gekwetter van vogels en fladderende vlinders.

 • Boerenbont Bord Plat 21 cm

  Boerenbont

  Boerenbont Bord Plat 21 cm

  € 7,95 Share

 • Boerenbont Kom op Voet 10 cm

  Boerenbont

  Boerenbont Kom op Voet 10 cm

  € 5,95 Share

 • Boerenbont Kussenhoes Rood/Blauwe Blok

  Boerenbont

  Boerenbont Kussenhoes Rood/Blauwe Blok

  € 4,98 Share

Dek jouw picknick tafel

Als je een een paar heerlijke recepten heb uitgezocht op Brenda kookt, zoals de kip pesto sandwich, kun je beginnen met het dekken van jouw picknick tafel. Neem een wit tafelkleed en leg die over jouw picknick tafel. Liever geen wit tafellaken in verband met grasvlekken? Gebruik dan wat leuke katoenen theedoeken of placemats die makkelijk schoon te maken zijn, zoals de gevlochten placemats van Jackies Bay, en leg deze op je picknickkleed. Voor het servies, ga voor porselein of aardewerk in plaats van plastic (denk groen) en vind een leuk patroonthema om aan jouw decoratieve setting toe te voegen, zoals het altijd mooie Boerenbont servies. Het laatste wat je wilt is Tupperware gebruiken. Neem daarom waxpapier en een paar rood-wit gestreepte touwtjes om jouw sandwiches leuk mee in te pakken. Om het helemaal af te maken, serveer jouw verrukkelijke hapjes op een mooie grote schaal of een houten serveerplank, zoals deze van Royal Doulton.

Fris & Fruitig

Fruit is een geweldige manier om kleur toe te voegen aan jouw picnick setting, maar het is vooral ook heerlijk fris en dorstlessend. Neem een paar schaaltjes en ramekins met aardbeien en bramen en plaats een groot bord voor de ultieme zomersnack : watermeloen.

 • Boerenbont Schaal Diamant 16,5 cm

  Boerenbont

  Boerenbont Schaal Diamant 16,5 cm

  € 7,95 Share

 • Jackies Bay Sapglas 37,5 cl Blauw

  Jackies Bay

  Jackies Bay Sapglas 37,5 cl Blauw

  € 2,95 Share

Hydratatie

Last but not least! Drinken! Prosecco is heerlijk maar met mooi weer, leuke muziek en veel gezelligheid kan de picknick uitlopen tot in de late uurtjes. Goede hydratatie is daarom belangrijk. Maak je eigen frisse aardbeien basilicum limonade en serveer deze in een karaf of glazen waterfles. Laat de zomer maar komen!

Facebook
WhatsApp

Inspiratie