Maak je eigen pepernotenbar!

Sint is in het land en natuurlijk brengt hij weer allerlei lekkernijen mee. Hoe maak je het Sinterklaas-feest extra speciaal? Met al die overheerlijke kruidnoten kun je thuis bijvoorbeeld je eigen pepernotenbar maken! Neem een aantal kommen of kommetjes, bijvoorbeeld de zwart witte van Dutch Rose en vul ze met verschillende soorten pepernoten. Op het knijpertje dat je aan het kommetje hangt zet je de soort en vervolgens hang je er een leuke slinger boven om Sint te verwelkomen. Kleine schaaltjes of bordjes van Dutch Rose kun je uitdelen of ernaast zetten om de lekkernijen op te leggen.

Overheerlijke pepernoten

Natuurlijk kun je ook een groot bord gebruiken om de pepernoten door elkaar te mixen. Als je de kaartjes van de verschillende soorten ernaast legt kunnen je gasten alsnog de lekkerste er uitkiezen. Je kunt er natuurlijk ook een paar fijne schaaltjes en kommetjes naast zetten om de pepernoten in te doen. Strooien mag natuurlijk ook als Sinterklaas binnenkomt!

 • Dutch Rose Zwart-Wit Theedoek Grafische Ster 50 x 70 cm

  Dutch Rose

  Dutch Rose Zwart-Wit Theedoek Grafische Ster 50 x 70 cm

  € 6,95 Share

 • Dutch Rose Zwart-Wit Petit Four Grafische Ster 12 cm

  Dutch Rose

  Dutch Rose Zwart-Wit Petit Four Grafische Ster 12 cm

  € 3,95 Share

 • Dutch Rose Zwart-Wit Bord 30 cm Coupe

  Dutch Rose

  Dutch Rose Zwart-Wit Bord 30 cm Coupe

  € 12,95 Share

Fijne schaaltjes

De ramekins van Dutch Rose lenen zich ook prima voor de pepernotenbar, ze zijn precies goed om er een handje strooigoed in te doen of een paar overheerlijke chocolade kruidnoten. Geen ramekins in huis? Petit four schaaltjes zijn ook prima. Het is ook leuk om tussen de kommetjes en ramekins wat versiering te leggen. En een Sinterklaas van chocola mag uiteraard niet ontbreken!

Hoe maak je kruidnoten?

250 gr bakmeel, 125 gr donkere basterdsuiker, 100gr zachte boter, 2 eetlepels speculaaskruiden, 3 eetlepels melk. Mix de ingredienten tot een soepel deeg, verwarm de oven op 150 C, maak kleine bolletjes, leg op bakpapier en bak ze in 20 minuten gaar!

 • Dutch Rose Zwart-Wit Kom Grafisch Rondje 14 cm

  Dutch Rose

  Dutch Rose Zwart-Wit Kom Grafisch Rondje 14 cm

  € 9,49 Share

 • Dutch Rose Zwart-Wit Kom Wit 'Eat your Breakfast' 14 cm

  Dutch Rose

  Dutch Rose Zwart-Wit Kom Wit 'Eat your Breakfast' 14 cm

  € 5,95 Share

Klaar in een handomdraai

Je kunt de pepernotenbar extra leuk maken door er een jutezak onder te leggen, dat geeft een extra Sint gevoel. Een lekkere beker warme chocola erbij en het feest is compleet, fijne Sint!

Facebook
WhatsApp

Inspiratie