Blueprint Collectables; prachtige Heritage voor op je tafel

Laura Ashley, een van ‘s werelds meest geliefde mode-en meubelstof designers, is zelf ooit klein en bescheiden begonnen. Begin jaren 50, nadat ze een expositie had gezien in het Victoria en Albert Museum, raakte ze geïnspireerd om zelf kleine printjes te gaan maken voor patchwork. Met een kleine investering van GBP 10 zijn Laura en Bernard begonnen met het printen van eenvoudige mono dessins op de keukentafel voor keukentextiel.

Een verhaal met Heritage

Na een bezoek aan Italië en het zien van de film ‘A Roman Holiday’ waarin Audrey Hepburn kleine geprinte sjaaltjes droeg, zag ze een kans om haar mono dessins te vermarkten. De collectie was al snel een groot succes en in no time verkochten ze grote aantallen aan grote retailers als Heard en John Lewis in Londen. Deze allereerste en handgemaakte prints zijn de inspiratie geweest voor Blueprint Collectables. Het mixen van op zichzelf staande individuele printjes maakt de Collectables tot een feest voor op je tafel. Laura Ashley was wars van trends, zie haar quote, ze hield niet van vluchtige dingen, maar van dingen die altijd blijven. En dat prachtige verhaal, die tijdloosheid vind je terug in Blueprint Collectables. Laura Ashley geroemd om haar overvloed aan kleine printjes, veelal met bloemetjes, die voornamelijk werden gebruikt voor haar toen razend populaire jurken. In 1975 had het bedrijf inmiddels 40 winkels geopend zowel binnen als buiten de UK.

 • Laura Ashley Beker Humble Daisy 35 cl

  Alle Merken

  Laura Ashley Beker Humble Daisy 35 cl

  € 9,95 Share

 • Laura Ashley Beker Sweet Allysum 35 cl

  Alle Merken

  Laura Ashley Beker Sweet Allysum 35 cl

  € 9,95 Share

 • Laura Ashley Beker Candy Stripe 35 cl

  Alle Merken

  Laura Ashley Beker Candy Stripe 35 cl

  € 9,95 Share

Humble Daisy

Een van de oudste printjes, Humble Daisy zie je op de eerste Collectable in het rijtje hierboven. Sterker nog, het was het allereerste bloem dessin ooit door Laura Ashley gemaakt. Met haar prints was zij in de jaren 60 een echte trendsetter. Het printje combineert ook prachtig met dessins de kort daarna zijn gemaakt.

Vintage jeans

Blueprint Collectables bestaat niet alleen uit porselein. De combinatie met verwassen vintage jeans is verrassend en maakt je tafel helemaal nieuw! Jeans vind je terug in de placemat, het broodmandje, en keuken textiel

 • Laura Ashley Schort Jeans met Sjaaltje

  Alle Merken

  Laura Ashley Schort Jeans met Sjaaltje

  € 39,95 Share

 • Laura Ashley Bord Plat Floris 26 cm

  Alle Merken

  Laura Ashley Bord Plat Floris 26 cm

  € 12,95 Share

Het sjaaltje van Audrey

Ook het verhaal van de film met Audrey Hepburn en de manier waarop Laura Ashley ooit geïnspireerd raakte, is terug te vinden in Blueprint Collectables. Je vind het sjaaltje als extra cadeautje terug in een van de zakken van het schort!

Facebook
WhatsApp

Inspiratie