Zo geniet je ook in September nog van de zomer

Hoewel we hopen dat het goede weer (als in, geen regen) nog een paar weken aanhoudt, worden de ochtenden en avonden steeds koeler. Het was een goede zomer. Een drukke zomer, maar een goede, met heerlijke etentjes in de tuin met vrienden en familie. Om het einde van de zomer te vieren hebben we besloten om een laatste dinertje te organiseren in de open lucht en geven je de leukste tips om zelf ook te kunnen nazomeren (zelfs als het regent!).

Back to school

Voor onze end-of-summer diner, hebben we gekozen voor een lange frisse tafel in de achtertuin. We wilden onze gasten een gevoel geven van “Ga zitten, kom tot rust en geniet!”. Dergelijke momenten vragen niet om formele tafel settings, maar vooral om heel veel gezelligheid. Een tijdloos (gebroken) wit servies is daarvoor erg geschikt, want dat laat het eten zijn werk doen. Strepen is het onofficiële patroon van de zomer en voegt een dosis kleur en speelsheid toe aan deze neutrale en minimalistische tafel setting. Tover je gestreepte of geruite theedoeken om tot prachtig tafeltexiel. Ideaal en het zorgt voor een echte ontspannen Italiaanse sfeer op tafel. Laat de Italiaanse kleuren rood en groen terugkomen op tafel doormiddel van kruiden en takken in glaasjes en verse tomaten op een mooie grote schaal. Of voltooi de look met een bosjes vers gesneden bloemen en plaats ze in een glazen karaf.

organiseer italiaans tuinfeest met Royal Boch en Royal Doulton servies
 • Royal Boch Classic Ivory Kan Royal 1,5 liter

  Royal Boch Classic Ivory

  Royal Boch Classic Ivory Kan Royal 1,5 liter

  € 24,95 Share

 • Royal Boch Classic Ivory Bord Plat 28 cm

  Royal Boch Classic Ivory

  Royal Boch Classic Ivory Bord Plat 28 cm

  € 10,95 Share

 • Boerenbont Theedoek Rood Randdecor 60 x 60 cm

  Boerenbont

  Boerenbont Theedoek Rood Randdecor 60 x 60 cm

  € 5,95 Share

La Dolce Vita

Een end-of-summer lunch/diner in de buitenlucht kan ook gewoon binnen, zolang de styling maar buiten straalt. Met groene takken op tafel die overal tusendoor slingeren, manden, houten schalen, melkflessen als karaf en lampen die aan terrasverlichting doen denken, kan het ook heel goed midden in de winter georganiseerd worden. Boven de tafel kun je ook dekken, bijvoorbeeld door een tafelklem boven de tafel te plaatsen, waaraan je lichtjes of slingers hangt. Dat zorgt meteen voor ontzettend veel sfeer.

Italiaans gedekte tafel met Royal Boch borden en Royal Doulton Olio
Italiaans feest tafel dekken met Royal Boch borden en kommen

Handig!

Om rode wijnvlekken te voorkomen, plaats je jouw wijnfles in een beugelpot, zo staat het veel steviger op tafel. Witte wijn? Doe wat ijsklontjes in de beugelpot en je hebt meteen een wijnkoeler.

 • Boerenbont Etagère 2-Laags

  Boerenbont

  Boerenbont Etagère 2-Laags

  € 19,95 Share

 • Bordenrek 2-laags

  Boerenbont

  Bordenrek 2-laags

  € 14,95 Share

Italiaans feest tafel decoratie

DIY Italiaanse tafel decoratie

Creëer je eigen tafeldecoratie door simpelweg een aantal olijftakken in kleine weck potjes te plaatsen. Wikkel dan een vierkant stukje jute stevig vast rond de pot met een lang stukje draad. Vul elk potje met water tot ongeveer 1/3 vol en verspreid ze in clusters op tafel. Buon appetito!

Facebook
WhatsApp

Inspiratie