Zo dek je je tafel voor een gezellige borrel avond

Er is niets zo gezellig als borrelen met vrienden, met een goedgevulde borrelplank. Even al het werk loslaten en genieten van het gezelschap. Maar dat is lang niet alles, je wilt tenslotte wel dat je jouw gasten kan verwelkomen in een uitnodigende en een mooi gedekte tafel. Je borreltafel aankleden doe je zo!

Borreltijd

Borrelen is niet alleen heel lekker, maar vooral ook heel gezellig. Bij een borrelavond met vrienden hoort dan ook een mooie aangeklede tafel. Kijk eens in je servieskast en gebruik alles wat je hebt; cake stands, etageres, schaaltjes en bordjes. Daar staat vast nog wel een mooie serveerschaal waar je de kaasjes op kunt schikken. Of denk eens verder. Een houten snijplank, zoals deze van Boerenbont, is prachtig robuust. Als je graag voor wat chiquers wilt gaan, kun je ook voor iedere gast een eigen kaas bordje maken. Kies dan een smal lang bord of klein kaasplankje, waar je de kaasjes van zacht naar pittig op rangschikt. Je kunt dan zelfs bij iedere soort het perfecte bijgerechtje leggen. Bijvoorbeeld peerblokjes bij geitenkaas en druiven bij roquefort. 

  • Jackies Bay Set van 3 Kaasmesjes in Geschenkverpakking

    Jackies Bay

    Jackies Bay Set van 3 Kaasmesjes in Geschenkverpakking

    € 14,95 Share

Schaaltjes en Bordjes

Wij zijn dol op schaaltjes en gebruiken ze graag voor onze vrijdagmiddag borrel. Ze zijn multifunctioneel en zorgen voor een speelse look op tafel. Mix verschillende gekleurde kommetjes voor nootjes, olijven, tomaten tapenade of fruit. Onthoud dat een borreltafel geen buffettafel is, waar je van begin tot eind langsloopt. Je gasten moeten binnen arm lengte de hapjes en drankjes kunnen bereiken. Plaats daarom de schaaltjes en plankjes verspreid op tafel, zodat iedereen er goed bij kan. Plaats ook een stapel kleine bordjes op tafel zodat je gasten zichzelf makkelijk kunnen bedien en verschillende hapjes kunnen proeven zonder dat de smaken mengen.

Wijnglazen

Een borrel is een borrel niet zonder lekkere wijn. Gebruik mooie grote wijnglazen, zoals de Royal Boch wijnglazen. Deze hebben een dunne drinkrand, waardoor je aangenamer drinkt. Kies nog even een lekker flesje uit en het feest kan beginnen!

Voorbereiding

Niets is zo vervelend als je zelf niets van de borrel meekrijgt omdat je continu in de keuken bezig bent. Zorg dus voor een goede voorbereiding, zodat je zelf ook lekker kan genieten van de vrijdagmiddag borrel. Veel hapjes kun je alvast voorbereiden en in schaaltjes serveren. Bedek ze met folie en plaats ze in de koelkast zodat als je gasten komen, je zo aan tafel kan! 

Facebook
WhatsApp

Inspiratie