Martini in een martiniglas, bier in een bierglas en wijn in een wijnglas. Dat weten we waarschijnlijk allemaal wel, maar welke wijn of cocktail hoort in welk glas? Verschillende drankjes worden over het algemeen geserveerd in verschillende glazen. En om dan het juiste glas te kiezen, wil soms wel eens lastig zijn. Wij helpen je een handje. Vanavond tijdens je eigen georganiseerde borrel of feestje heb jij de juiste glazen op tafel staan. Proost!

Whisky glas

Je favoriete whisky drink je uit een special whisky glas. Waarom? Omdat jouw lievelingswhisky dat gewoon verdient en daarin extra goed tot zijn recht komt. Whisky liefhebbers drinken hun drankje het liefst ijskoud of op kamertemperatuur. Dan is een goed whisky glas dat de juiste temperatuur lang vasthoudt onmisbaar.

Margarita Glas

Wie kent het Margarita glas niet? Dit mooie glas met ronde vormen dankt zijn naam aan de Mexicaanse cocktails die er in worden geserveerd; tequila met citroen en zout. Maar uit dit stijlvolle glas smaken natuurlijk alle cocktails lekker. Schenk jezelf een lekkere Daiquiri, Manhattan, of Espresso Martini in. Proost!

Speciaalbier glas

Een echte liefhebber van speciaalbier drinkt dit natuurlijk ook uit een speciaal glas. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar. Dit glas heeft een tulp model. Daardoor is dit glas is met name geschikt voor bovengistende bieren. Dit zijn speciaalbieren met veel aroma; zoals zwaar blond bier, amber, en bokbieren. De smaak en aroma’s komen extra goed tot hun recht in dit stijlvolle tulp glas. Dat wordt extra genieten van je Lentebok deze Lente!

Longdrink glas

Dit is echt een glas wat niet in je kast mag ontbreken. Het is multi-inzetbaar voor allerlei soorten drankjes. Longdrink glazen zijn ideaal voor frisdrank, limonade, zelf gemaakte ijsthee of koffie. Ook een cocktail smaakt heerlijk uit een longdrink glas. Doordat het een lang glas is, stimuleert het de gang van bubbels bij drankjes met prik. Ook is het glas groot genoeg om er lekker veel ijsblokjes in te doen. Heerlijk koel op warme zomerdagen.

Port glas

Port is een speciale wijn met een alcoholgehalte tussen 18 en 20%. Port wordt geserveerd in een tulpvormig klein wijnglas. Dit glas is kleiner dan een glas waarin rode of witte wijn wordt geschonken. Om te voorkomen dat de alcohol aroma’s de overhand krijgen, dient het glas voor de helft gevuld te zijn. Tip: om de smaken goed tot hun recht te laten komen moet je port niet te warm serveren.

 

Shop onze favoriete glazen:

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-12 of 585

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 59

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-12 of 585

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 59