Inloggen
Winkelmandje

Zo gebruik je jouw kaasmesjes

Zo gebruik je jouw kaasmesjes
Geplaatst op 20-1-2022 door API User
Nederland staat natuurlijk al eeuwen bekend om de kaas die we exporteren over heel de wereld. Maar ook zelf genieten we dagelijks van kaas op onze boterham of een lekker belegd stokbroodje. Niet alleen is kaas een populair beleg maar ook het ultieme hapje voor jouw vrijdagavond borrel met vrienden. Bij Tafel en Keuken hebben we daar de perfecte kaasmesjes voor. Maar hoe gebruik je ze nou echt eigenlijk? Wij hebben een kleine kaas handleiding voor je opgesteld.

1. Het smeermesje
Zachte kaas zoals Brie of Camembert hebben een zacht interieur en kunnen gemakkelijk aan het mes blijven plakken. Om het mooi te snijden en de vorm van de kaas goed te behouden, gebruik je een dun recht mes. Dit mes heeft een breed lemmet en een afgeronde punt. Hierdoor kun je gemakkelijk de kaas op een toastje uit smeren. Voor een zachte kaas kun je ook een kaasmes met gaten gebruiken.

2. Het steekmesje
Het steekmesje is scherp en stevig en daardoor geschikt voor hardere kaasjes. Je gebruikt het om een hard kaasje te snijden om vervolgens met de scherpe punt in de kaas te prikken en het van je kaasplankje te serveren. Het steekmesje is specifiek voor Parmezaanse kaas erg geschikt. Parmezaanse kaas heeft een granuleuze structuur die stimulerend is voor de smaakpapillen. Door de Parmezaanse kaas te steken in plaats van te schaven behoudt je deze structuur en dus de smaak!

3. Het kaasvorkje
De kaasvork kan gebruikt worden om een blok kaas vast te houden tijdens het snijden . Ook is het ideaal om harde of oudere kazen in kleinere stukken te breken.

Serveren doe je zo
Organiseer je een gezellige borrel met vrienden met heerlijke kaasplankjes? Zorg er dan voor dat je een apart kaasmesje voor elke kaas hebt, op die manier worden de verschillende smaken van de kazen niet gemengd. En het staat ook gewoon leuk. Nu de foto nog. Cheese! Zó organiseer je een super gezellige borrelavond.

Tips & Tricks
Heb je geen kaasmes? Dompel een scherp koksmes even in het water zodat je jouw zachte kaasje mooi kunt aansnijden
Snijd alvast een paar stukjes van de hardere kaasjes af en laat het steekmesje op de serveerplank zodat jouw gasten hun eigen stukjes verder kunnen snijden.
Tags: kaasmesjes

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen